Semundja e Veshkes Policistike

Semundja e Veshkes Policistike Cfare bejne veshkat? Veshkat largojne mbeturinat nga gjaku. Kete funksion e kryejne duke filtruar gjakun dhe duke formuar urinen. Urina largon mbetjet nga trupi...

Çka duhet të dini për apendicitin

Apendiciti është infektimi një pjese shtojcë të zorrës së trashë. Apendiciti shfaqet me tepër tek fëmijët, por ndodh edhe tek të rriturit. Tek kafshët apendiciti luan një rol të madh në...
article placeholder

renia e flokeve

Stresi, ndotja, përdorimi i kimikateve, ekspozimi në rrezatimet e dëmshme, si dhe sëmundje të caktuara klasifikohen nga mjekët dermatologë si shkaqet kryesore që çojnë në dobësimin dhe më pas...

Imunoterapia kundër sëmundjës së kancerit

Një nga metodat të cilat kanë zënë hovë në luftimin e smëundjës së kancerit është terapia me anë të qelizave të specializuara imunitare. Shkencëtarët deshirojnë të nxisin këto qeliza...

Virusi Ebola

Virusi Ebola është gjini që bën pjesë në familjën e virusëve Filoviridae. Kjo gjini përmban 5 lloje ,këta përfaqësus janë virus me mbështjells dhe ARN të njefishtë. Virusët Ebola shkaktojnë...

Ulcera Peptike

C'eshte ulçera? C'ESHTE ULCERA PEPTIKE Semundja ulçeroze peptike ndodh kur nje plage e dhimbshme,zhvillohet ne mukozen e stomakut ose te zorres.Infeksioni me helikobakter pylori,eshte shkaku me i...