Pankreasi (Kanceri Pankreatik)

Pankreasi eshte nje gjender me gjatesi rreth 15cm, e lokalizuar ne abdomen (bark). Ka formen e dardhes se shtypur dhe rrethohet prej stomakut, zorres se holle, melçise, shpretkes dhe fshikezes se temthit....

Si shfaqet ataku kardiak dhe si të mbroheni

Shumë shpesh ataku kardiak që realizon ndalimin e zemrës, sidomos kur shfaqen simptomat e para dhe pacienti nuk i drejtohet spitalit që në orët e para kur ai ndjen shqetësimet më të para, të cilat...

Semundja e Veshkes Policistike

Semundja e Veshkes Policistike Cfare bejne veshkat? Veshkat largojne mbeturinat nga gjaku. Kete funksion e kryejne duke filtruar gjakun dhe duke formuar urinen. Urina largon mbetjet nga trupi...

Çka duhet të dini për apendicitin

Apendiciti është infektimi një pjese shtojcë të zorrës së trashë. Apendiciti shfaqet me tepër tek fëmijët, por ndodh edhe tek të rriturit. Tek kafshët apendiciti luan një rol të madh në...
article placeholder

renia e flokeve

Stresi, ndotja, përdorimi i kimikateve, ekspozimi në rrezatimet e dëmshme, si dhe sëmundje të caktuara klasifikohen nga mjekët dermatologë si shkaqet kryesore që çojnë në dobësimin dhe më pas...